Facebook'da Paylaş
Twitter'da Paylaş

Oyunculuk kursları başvuruları nasıl yapılır?

Oyunculuk kursları başvuruları nasıl yapılır?Oyunculuk hepimizin hayatında yer etmiş ve hayatımızın birçok yerinde karşımıza çıkan becerilerimiz ve yeteneklerimizdir. Bu yeteneklerimizi kullanma ve öne çıkarma konusunda çoğu zaman eksik kalır ya da yeteneklerimizden emin olamayız. Gelecekte iyi bir oyuncu olmak isteyen adaylar ve kendisini farklı meslek dallarında uzmanlaştırmış ancak oyunculuğa ilgi duyan kişiler için çoğu zaman tutkunun ötesine geçememiştir. Bunun sebebi kişisel gelişim ve özgüvenin oluşmasında önemli bir adım olan oyunculuk kurslarına nasıl başvuru yapacağımızı bilememektir.

Cast ajansları oyuncu buluyor.

Oyuncu olma isteyenler son yıllarda cast ajanslarına başvurarak sonuç almaya çalışıyorlar. Menajerlik sisteminin bir benzeri olarak nitelendirilen cast ajansları oyuncu adaylarını medya yetkilileri ve yapımcı kuruluşlarla irtibata geçiriyor.

Çalışma sistemleri nasıldır?

  • Online olarak web sitelerine bireysel başvurular kabul ediliyor .
  • Başvuran kişileri eleyerek seçtikleri oyuncu adaylarının stüdyolarda fotoğraflarını çekerek, kurumun öncelik tanıdığı kişiler haline dönüşür.
  • Oyuncu olmak isteyen adaylarla her yıl yeni bir sözleşme imzalanarak kurumla olan bağlantısını yenilemektedir.
  • Daha sonraki aşamada ise cast ajansının web sitesine ilave edilerek yapımcı kuruluşlar ve reklam şirketleriyle ajansın iletişime geçmesi sürecidir.
  • Reklam, dizi ya da sinema filmi için yapılan seçmelerde beğenilen adayların ücretlere ajanslarına ödeniyor. Anlaşmalar 13 bölüm üzerinden yapılıyor.
  • İşe başlama sürecinin ardından sözleşme şart nağmeleri gereği oyuncudan % 20 oranında pay almaktadır.
  • Cast ajanslarının kurumsal ve ciddi iş gücüne sahip ajansların yanında yıllık ücret talep ederek vaat veren ve yapımcılarla iletişimi zayıf olan da birçok kurum bulunmaktadır. Ajansların web sitelerindeki iş imkânı sağladığı oyuncuları tespit etmeniz size doğru ajansı seçmeniz yönünde yardımcı olacaktır.

Oyunculuk eğitimini nereden alabilirim?

Lise düzeyinde konservatuarlar ve  (YÖK)’e bağlı üniversitelerde oyunculuk ve tiyatro eğitimi alınıyor. Mili eğitime bağlı özel eğitim kurumları olmakla birlikte büyük şehirlerin dışında fazla seçenek bulunmuyor. 

Oyunculuk eğitimi alacak kişilerin kursların ders programlarına, dersin içeriklerine, eğitim kadrolarına, mezun olanların kariyerlerine bakarak seçmeliler. Oyuncu koçluğunun Türkiye de genellikle mankenler ve fotomodelleri için uygulandığı fikri olsa bile bu oyuncu koçlarının oyuncu adayları için önemli bir yeri vardır.

 Oyuncu koçları ile web siteleri vasıtasıyla ulaşılabilir. Oyuncu koçunu seçtikten sonraki süreçte ise dikkat edilmesi gereken en önemli husus koçunuzu takit etmemektir. Çünkü bir oyuncu için taklit etmek gelişiminizi yavaşlatacaktır. 

Oyunculuk eğitimi neleri içermektedir?

  • Dans Eğitimi
  • Kamera Önü Eğitim
  • Yönetmenlik
  • Film Seslendirme
  • Reji
  • Senaryo uygulama
  • Beden Dili
 
Üye Girişi
Kayıt olun En Güncel Kurs Fırsatlarından haberdar olmak için üye olun.
30 Ağustos 2014 - 21:11
Son Yorumlar
  • elisa
    merhaba benim adim elisa 24 yasindayim kucuk yastan beri hayalim oyuncu olmak dans et... Devamı
  • mehmet
    merhaba Ben Isparta'dan Mehmet 17 yaşındayım yeteneğim var mı? bilmiyorum ama ben ina... Devamı

Depo Dans
Sosyal
Kıbrıs Otelleri

Kampanyaları görüntüleyebilmek için Flash Player kurunuz

Anket
Bir oyunculuk kursunda aradığınız en önemli özellik nedir?
 
SSS
Oyunculuk Eğitimi GereklimidirOyunculuk Eğitimi GereklimidirEstetik algılama gücünüzü geliştirir ve nesneleri daha iyi kavramanızı sağlar.
Yetenek SınavlarıYetenek SınavlarıOyunculuk bazen çok fazla yetenek, bazen biraz şans ve çokça çalışmaktır.
Sinema ve Televizyon Oyunculuğu ile Tiyatro Oyunculuğu FarklarıSinema ve Televizyon Oyunculuğu ile Tiyatro Oyunculuğu Farkları Tv, tiyatro ve sinema oyunculuğu birbirlerinden ayrı kulvarlar olarak değerlendirilmelidir.
Kurslar Konservatuara Alternatif Olabilir mi?Kurslar Konservatuara Alternatif Olabilir mi? Bir oyunu en iyi ve kaliteli biçimde sergileyip sahneye koymanın en temel kuralı kuşkusuz bir..
Yardımcı Sanat DallarıYardımcı Sanat Dalları Oyunculuk sınavına girecek bir adayın en önemli özelliği kuşkusuz oyunculuğudur.
Oyunculuk Kursu BaşvurularıOyunculuk Kursu Başvuruları Oyunculuk hepimizin hayatında yer etmiş ve hayatımızın birçok yerinde karşımıza...
Kimler Çevirimiçi
Şu anda 5 konuk çevrimiçi

Diksiyon
Diksiyon
Sözcüklerin fonetik özelliklerine uygun olarak, tonlama ve vurgulamaya dikkat edildiği konuşma sanatı.
Diyafram
Diyafram
Solunumda görev alan, göğüs boşluğunu karın boşluğundan ayıran kas.
Cast Ajansı
Cast Ajansı
Film, dizi, reklam çekimi gibi organizasyonlarda oyuncu tedarik eden aracı kurumlardır.
Vücut Dili
Vücut Dili
Duygu ve düşünceleri göstermek için yapılan hareketler bütünüdür. Tüm bedenin hareketlerini kapsar.
Jest ve mimik
Jest ve mimik
Jest el ve kolla yapılan vücut hareketlerine, mimik ise yüz kaslarının hareket lerine verilen isimdir.
Oyunculuk Kursları © 2012
www.oyunculukkurslari.com.tr
WebHome
Tasarım: WebHome | İnternet Reklam ve Bilgi Teknolojileri